J.C. Ehrlich /

Reumatoloog

Direct contact

J.C. Ehrlich
Reumatoloog

E-mail:
receptie@demobiliteitskliniek.nl

Het had maar weinig gescheeld of hij was musicus geworden. Als bevlogen muzikant (klarinet, saxofoon) heeft hij naast actieve beoefening van muziek ook interesse in wat de muzikant en danser beweegt en de medische problemen die deze met zich meebrengen.

Na de studie geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en Erasmus Medisch Centrum volgde hij de opleiding tot internist in het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam en vervolgens de opleiding tot reumatoloog aan het Leids Universitair Medisch Centrum. Sedertdien was hij werkzaam in de Willem Zeijlmans van Emmichhovenkliniek in Bilthoven, Het Mesos Medisch Centrum Ouderijn / St. Anthoniusziekenhuis Nieuwegein en van 2003 - 2016 in ziekenhuis Tergooi Hilversum.
Daarnaast is hij vanaf 2000 werkzaam in De Reumapraktijk die onderdeel uitmaakt van De Mobiliteits Kliniek in Zeist en vanaf 2016 werkzaam bij Reumazorg Zuid West Nederland. 

Naast de reguliere reumatologie die in zijn volle omvang wordt beoefend, is osteoporose diagnostiek en behandeling  een speerpunt. In de afgelopen decennia heeft zich binnen de reumatologie een ware revolutie op het gebied van behandelingsmogelijkheden voltrokken. Betere timing van het gebruik van bestaande reumageneesmiddelen en de beschikking over nieuwe generatiegeneesmiddelen hebben er toe geleid dat het specialisme reumatologie is opgeschoven van de "care" naar de "cure".